4 oktober 2023
19:30

Mossens BK

Referat: Älvängens IK - Mossens BK

Riktigt kul att få spela seriefinal där en seger var ett måste för att inte släppa iväg Mossen till en seriesger.
ÄIK började oerhört förtroendeingivande och skapade tre skapliga målchanser första 10 minuterna men den lilla spetsen i dess lägen saknades dessvärre. Mossen är betydligt mer rutinerade och det skiljer säkert 5 år i snittålder och det märks i närkamperna och när målchanserna dyker upp. Mossen skapar inte så många målchanser, men givetvis gör de mål på de chanser de fick vilket innebar en 2-0 ledning i en jämn match.
Andra halvlek är även den jämn, men återigen saknas det lilla extra sista tredjedelen vilket gör att det får jobbas i uppförsbacke. En reduciring kommer med 10 minuter kvar och då väcktes hoppet om poäng. Men några fler heta chanser skapades inte och en hedersam förlust fick inkasseras. En bra insats av laget där rutinen fäller avgörandet.
Mossen vinner serien rättvist då de håller en betydligt jämnare nivå än vad vi gjort under säsongen.

1-2 Amanda Gustavsson assist Ebba Sporrong